Ik zal er geen doekjes om winden!

geplaatst in: Schminktips | 0

doekjes-schminken-sprankel-www-sprankelsprankel-nlDoekjes: heel handig bij het schminken! Ik deel graag mijn ervaringen met je.

Microvezeldoekje
Deze doekjes zijn ideaal bij het verwijderen van schmink. Regelmatig heb ik schmink aan mijn vingers, en met zo’n doekje veeg ik dat zó weer schoon. Daarom heb ik altijd een vochtig gemaakt microvezeldoekje aan mijn schminkstoel hangen. Dat doekje gebruik ik natuurlijk niet voor andere schoonmaakactiviteiten thuis, uitsluitend voor schminken!

Keukenpapier
Ik heb ook altijd een stuk keukenpapier bij mijn waterbakje liggen. Door het keukenpapier een paar keer dubbel te vouwen, wordt het nog steviger. Als ik een penseel uitgespoeld heb, vind ik soms dat er nog te veel water aan zit om schmink te kunnen laden. Dan dep ik op het papier de haartjes voorzichtig even wat droger. Na het uitspoelen controleer ik door een lichte veeg over het papier of de laatst gebruikte kleur wel helemaal uit het penseel verdwenen is. Verder veeg ik zo nodig mijn schmink schoon met keukenpapier. Binnenkort meer hierover.

Waarom ik keukenpapier gebruik en geen tissues? Keukenpapier is meestal dikker en steviger. Tissues hebben naar mijn idee de gewoonte om te blijven plakken aan je penseel of schmink, waarbij er vaak een stukje tissue afscheurt. Dan ben je wel eventjes bezig om de restjes tissue weg te peuteren! Maar probeer vooral wat voor jou het beste werkt.

Babydoekjes
Babydoekjes zijn vettig, wat ik geen goede combinatie vind met schmink of penselen, dus díe maak ik daar niet mee schoon. Ik gebruik ze wel om een onbedoeld vlekje schmink weg te vegen. En om zonodig de mond (suikerspin kleeft zo lekker) of neus van het kind even schoon te poetsen voor ik begin te schminken.

Gebruik jij doekjes bij het schminken?

Sprankelende groeten,
Mariëlle

Vind het leuk om zulke tips te krijgen? In mijn workshops deel ik heel veel technieken en tips! Hier vind je data van schminkworkshops.

Wil je een mailtje als er een nieuwe workshopdata gepland zijn?
Schrijf je dan in voor Sprankelende Tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *