Waarom drie het beste aantal is

geplaatst in: Schminktips | 1

drie-is-beste-Sprankel-www.sprankelsprankel-nlHeb jij dat ook wel eens, dat je met wit wilt gaan schminken, maar je krijgt het zwart van de vorige lijnen niet uit je penseel? Of dat je je penseel nat maakt, en het een hele tijd duurt voor het gekleurde water zo met de witte schmink vermengd is dat je eindelijk met écht wit kunt gaan schminken?

Als je gaat schminken, ontkom je er niet aan af en toe je penseel schoon te spoelen om met een andere kleur verder te gaan. Het water wordt daardoor gekleurd (denk erom, niet vies!) en daar heb je last van als je vervolgens met een lichtere kleur wilt gaan schminken. Bovendien valt het niet mee om de schmink snel zo goed uit je penseel te spoelen, dat er geen restjes achterblijven.

Ik heb daarom meestal drie stuks van dezelfde penselen. Eentje voor wit, eentje voor zwart en een voor de andere kleuren. Hierdoor heb ik geen last van ‘de vorige kleur’ en hoef ik de penselen met wit en zwart dus niet telkens extreem goed uit te spoelen. Voor mijn drie waterbakjes geldt dezelfde verdeling. Je kunt je voorstellen dat het tijd en moeite scheelt, als ik mijn witte penseel in het waterbakje voor wit uitspoel en even later weer met witte schmink laad!

Het hoeft geen grote investering te zijn: drie bakjes voor water moet je wel in huis kunnen vinden. En je kunt natuurlijk beginnen om drie ronde penselen nummer 4 aan te schaffen. Die gebruik je tenslotte het meest. Als je daaraan gewend bent, merk je vanzelf van welke penselen je het handig zou vinden om er meer van te hebben.

Natuurlijk spoel je na afloop van het schminken alle penselen wel heel goed uit, zodat ze schoon klaarliggen voor de volgende keer!

Sprankelende groeten,
Mariëlle

Wil je een mailtje als er nieuwe data gepland zijn voor schminkworkshops? Schrijf je dan in voor Sprankel Schminktips!

 1. conny

  ik heb 4 bakjes.
  1 voor wit
  1 voor zwart
  1 voor gekleurd
  en 1 voor even nog beter uitspoelen. deze is schoon water zolang het duurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *