Vlinder

geplaatst in: Schminktips | 0

Laat een vlinder fladderen boven een bloemenveldje, en je hebt een prachtige kaart. Creativiteit kan zo simpel zijn! Laat je in 1 minuut inspireren in de korte video die hieronder staat.

Het tekenen van een vlinder wordt eenvoudiger als je gebruik maakt van bekende vormen. Driehoekjes en cirkels kun je gemakkelijk symmetrisch plaatsen en ze geven dan houvast als je de boven- en ondervleugels gaat tekenen. Nog even een lijfje en voelsprieten toevoegen, plus wat versiering op de vleugels, en je vlinder is klaar. Als je de basisvorm eenmaal te pakken hebt, kun je gaan variëren.

De vlinder fladdert vrolijk boven een bloemenveldje, dat uit een rijtje bloemen bestaat. Door eerst een paar centimeter boven de onderrand van de kaart een potloodlijntje te tekenen, komen de onderkanten van de stelen allemaal op dezelfde hoogte.

Op deze kaart heb ik gebruik gemaakt van de negatieve ruimte: juist doordat een groot deel van de kaart ‘leeg’ is, komen de bloemen en de vlinder extra goed uit.

De bloemen op deze kaart zijn zo simpel als de eerste bloemen die je ooit leerde tekenen. Ze voldoen toch prima. Als je echter wilt uitpakken met heel veel verschillende bloemen, dan is de tekenworkshop Bloemcombinaties vast wat voor jou! Dat ziet er een stuk ingewikkelder uit, maar na m’n uitleg kun je het toch echt zelf tekenen. Stap voor stap leid ik je vanaf het prille begin (zo’n simpel bloemetje) naar het eindresultaat (een prachtig boeket). Met natuurlijk weer tips om veel te variëren, zodat je het in je eigen stijl kunt tekenen. Hier lees je er alles over.

Veel tekenplezier!
Sprankelende groeten,
Mariëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *