Dé tip om schmink heel gemakkelijk te verwijderen

geplaatst in: Schminktips | 4

schmink-gemakkelijk-verwijderen-Sprankel-www-sprankelsprankel-nlVeel ouders vinden het prachtig als hun kind geschminkt is, maar vinden het verwijderen van de schmink een ramp. Ze poetsen en boenen tot het kind rood ziet. Niet leuk voor die ouders, maar vooral niet leuk voor het kind. En het kan toch zo eenvoudig!

Wat gaat er mis? Door het harde wrijven veeg je wel wat schmink van het gezicht, maar wat er vooral gebeurt is dat de schmink wordt uitgesmeerd en vervolgens in de poriën wordt gedrukt.

De kunst is ervoor te zorgen dat de schmink losgemaakt wordt van de huid. Dat kan gemakkelijk door niet direct met water te gaan boenen, maar eerst met je vingers zeep over de schmink te wrijven. Dit kan handzeep, babyshampoo of zelfs gezichtsreinigingslotion zijn. Hierdoor hecht de schmink zich aan de zeep, in plaats van aan de huid. Vervolgens kun je met een nat (microvezel)doekje de schmink moeiteloos van het gezicht afvegen. Mocht er toch een kleurzweem achterblijven, dan veeg je dat met iets vettigs (babydoekje) er zo af.

Nu weet je hoe je heel snel schmink eraf kunt krijgen. En hoe je schmink er makkelijk óp krijgt? Dat lees je hier!

Sprankelende groeten,
Mariëlle

Heb je iets aan deze tip? Stuur de link van deze pagina gerust door naar vriend(inn)en, zodat die er ook van kunnen genieten!
Wil je een mailtje als er nieuwe workshopdata gepland zijn? Meld je dan aan voor Sprankelende Tips!

4 reacties

 1. Marjan

  Dit is inderdaad een super goed werkende methode! Bedankt voor de tip!

  • Mariëlle (Sprankel)

   Bedankt voor je reactie, Marjan. Fijn te horen dat deze tip jou geholpen heeft!

  • Mariëlle (Sprankel)

   Fijn dat je er wat aan hebt, Marie-Louise!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *