Een strik tekenen

geplaatst in: Schminktips | 4

Een verjaardagskaart, een bedankje of een paasei: met een strik wordt alles gelijk feestelijker!

Kijk mee in onderstaande korte video hoe (door toevoeging van slechts twee lijntjes!) in een tekening van eenvoudige strik opeens een 3D-effect ontstaat.

Ik begin altijd met de knoop in het midden: min of meer een vierkantje met afgeronde hoeken. De lussen aan weerszijden geef ik graag een klein deukje in het midden, dat ziet er wat vloeiender uit. De onderkanten van de uiteinden van de strik beginnen bij de knoop, volgen in het begin de onderste lijn van de lus, en buigen vervolgens wat naar beneden. Daarboven komen evenwijdig de bovenlijnen, die met een V-vorm verbonden worden met de onderste.

De lijnen in de lussen komen vanuit de bovenlijn. Ze maken vlak voor het einde een bocht naar binnen en lopen tot waar de bovenlijn de knoop raakt. De toevoeging van deze lijnen geeft een verrassend 3D-effect!

Veel tekenplezier!
Sprankelende groeten,
Mariëlle

Als je deze tekentips leuk vindt, dan is de tekenworkshop Bloemcombinaties vast ook wat voor jou! Daarin leid ik je stap voor stap vanaf het prille begin (een simpel bloemetje) naar het eindresultaat (een prachtig boeket). Met natuurlijk weer tips om veel te variëren, zodat je het in je eigen stijl kunt tekenen. Hier lees je er alles over.

Bekijk hier ook andere korte video’s over tekenen!

4 reacties

  1. Patricia

    Duidelijke uitleg Mariëlle! Echt leuk. Ik ga ermee aan de slag.
    Dank je wel.

    • Mariëlle (Sprankel)

      Dank je! Fijn dat je het leuk vindt! 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *