Slimme tips over zoiets simpels als water

geplaatst in: Schminktips | 0

slimme-tips-over-zoiets-simpels-als-water-Sprankel-www-sprankelsprankel-nlNatuurlijk wéét je dat water een belangrijk onderdeel van het schminken is. Maar valt daar nu
wat over te melden?

Ja, eigenlijk wel. Er valt veel resultaat te behalen door juist gebruik van water.

Ten eerste is het belangrijk om bij het laden van je penseel de juiste hoeveelheid water te mengen met de schmink. Als je daarbij merkt dat je meer water nodig hebt, dan hoef je je penseel niet helemaal uit te spoelen. Een tipje van het penseel in het water dopen is vaak al voldoende. Dat is eenvoudiger en je bespaart er bovendien schmink mee. En zorg ervoor dat je altijd een dubbelgevouwen stukje keukenpapier in de buurt van je waterbakje hebt liggen: als je penseel te nat is, kun je het daarop even droogdeppen.

Verder is het handig om meerdere bakjes met water te gebruiken voor het uitspoelen van je penselen.

Als je lang achter elkaar schminkt, is het prettig om je bakjes water te kunnen verversen. Het scheelt tijd om dat ter plekke te kunnen doen. Ik gooi het water weg in een klein emmertje, dat onder mijn schminktafel staat. Daar staat dan ook een fles kraanwater, waarmee ik de bakjes eventueel een beetje omspoel en dan bijvul.

Zorg ervoor dat je altijd vers, schoon water gebruikt. Water dat je al een paar dagen eerder in een fles gedaan hebt, kan beter vervangen worden.

Heb jij nog een vraag over water?

Sprankelende groeten,
Mariëlle

Heb je iets aan deze tip? Sprankel schminkworkshops zitten boordevol tips! Hier kun je lezen wanneer er workshops gepland staan.
Als je een mailtje wilt krijgen als er nieuwe workshopdata gepland zijn: meld je dan aan voor Sprankel Schminktips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *