Prikkeldraad schminken

geplaatst in: Schminktips | 0

Het geeft een prachtig dramatisch effect als je een armband of ketting van prikkeldraad schminkt. En het is heel eenvoudig!

Eerst een golvende lijn met zwart, met een dun rond penseel. Door de golfjes niet te ver uit elkaar te plaatsen, komen er veel plekken waar je de prikkels kunt plaatsen. Dan daar tegenin nog een golvende lijn. Het hoeven geen keurige regelmatige golfjes te zijn, juist de imperfectie maakt het perfect!

Op de plekken waar de lijnen elkaar kruisen, komen de prikkels. Twee kleine lijntjes in het midden, en aan weerzijden een wat groter lijntje, dat je dun uit laat lopen. Dat gaat het makkelijkst als je die buitenste lijntjes met een snelle beweging maakt, als een vliegtuig die opstijgt. Ik heb het al vaker verteld: die lijntjes gaan het makkelijkst als je tijdens de beweging “floep!” zegt!

Zie je dat de linker lijn naar beneden uitsteekt en de rechter naar boven? De andere kant van die lijnen beginnen ongeveer op dezelfde hoogte als de twee middelste lijntjes.

Met witte schmink en een dun rond penseel maak je op de zwarte lijnen de highlights, op de hooggelegen delen van het prikkeldraad, waar het licht op zou vallen.

Gebruik je creativiteit om prikkeldraad in je schminkontwerp te verwerken. Bijvoorbeeld als hoofdband? Of laat je het prikkeldraad over het hele gezicht lopen?

Veel schminkplezier! Zelf teken ik ook veel tegenwoordig: ik maak designs voor op producten! Neem gerust een kijkje in m’n shop: Sprankel.redbubble.com Daar vind je al m’n designs, elk op wel zo’n 100 verschillende producten: bekers, tassen, kleding, wenskaarten, kussens… Als je bij een product ‘by Sprankel’ ziet staan, weet je zeker dat ik het getekend heb! Meer over Redbubble vertel ik je hier (helemaal onderaan). En als je het leuk vindt om bij mij een kijkje achter de schermen te krijgen, kun je me volgen op Instagram. Daar breng ik je ook gelijk op de hoogte van nieuwe designs.

Sprankelende groeten,
Mariëlle

Vind je het leuk om uitgebreid uitleg te krijgen, met heel veel schminktechnieken en tips? Of heb je zin in een tekenles? Kom dan naar mijn workshop(s) in Pijnacker. Hier vind je actuele workshopdata.

Als je m’n nieuwsbrief nog niet ontvangt: hier kun je je inschrijven voor Sprankelende Tips. Deze nieuwsbrief verschijnt maximaal 8x per jaar, dus je wordt niet opeens overladen met mailtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *