Schminken was m’n uitgangspunt, toen ik in 2006 mijn bedrijf Sprankel startte. Het bleek heel boeiend om me daarin te verdiepen. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd van en inspiratie gekregen door het volgen van workshops bij diverse internationale schminkartiesten.

Van het een kwam het ander. Naast het schminken op bedrijfs- en familiefeesten en het maken van bellypaintings begon ik schminkcursussen te geven. Honderden basisschoolkinderen hebben schmink- en knutsellessen van mij gehad. Op dit moment ligt mijn passie vooral bij het lesgeven aan volwassenen: schminklessen en tekenlessen.

Creativiteit in je leven kan zoveel bieden. Het geeft je energie.  Plezier. Voldoening. Inspiratie om ook op andere vlakken creatiever te denken. En je maakt anderen blij, bijvoorbeeld het kind dat je schminkt, of degene die je je zelfgetekende kaart stuurt! Daarom help ik je graag ontdekken dat creativiteit niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Ik stel hoge eisen aan mijn workshops, ze moeten creatief, leerzaam en gezellig zijn. Elk Sprankel-ontwerp wordt in overzichtelijke stapjes opgedeeld. Mooi om te zien dat m’n cursisten na mijn uitleg opeens begrijpen hoe het werkt, en dat ze vervolgens erachter komen dat ze het zelf ook blijken te kunnen. Ik stimuleer mijn cursisten altijd vooral hun eigen creativiteit te gebruiken en variaties te maken op mijn ontwerpen.

Ik kijk ernaar uit je veel te leren!

Mariëlle Binkhorst

07 01 00 DSC_5625

Lees hier over de ervaringen van klanten die je voor gingen.