Netjes en schoon

geplaatst in: Schminktips | 0

netjes-en-schoon-sprankel-www-sprankelsprankel-nlHet werkt heel goed voor je creativiteit als je schminkspullen er schoon en netjes uitzien. Bovendien gaan je materialen dan veel langer mee. Kleine moeite, groot plezier!

Schmink
Door natte schmink af te sluiten met de deksel, verandert uiteindelijk de substantie van de schmink. Eerst even drogen voorkomt dat: wrijf met een stukje dubbelgevouwen keukenpapier over de schmink.
Je schmink is niet vies als er een beetje van een andere kleur schmink op zit, maar het oogt gelijk netter (plus je laadt je penseel de volgende keer direct met de gewenste kleur) als je met een druppeltje water en een stuk dubbelgevouwen keukenpapier die andere kleur verwijdert. Bij regenboogschmink wrijf je natuurlijk in de richting van de afzonderlijke kleuren!

Penselen
Spoel penselen na afloop schoon door ze heen en weer te bewegen in een bakje water. Stampen op de bodem is niet goed voor de haartjes: ze gaan daardoor uit elkaar staan en vervolgens wordt het maken van een strakke lijn wel een flinke uitdaging. Je mag best een beetje tegen de zijwand van je waterbak drukken om de kleur eruit te krijgen, als je maar niet tegen de richting van de haartjes duwt. Door op een stukje keukenpapier te deppen, kun je zien of er nog kleur tussen de haartjes zit. Spoel in dat geval nog een extra keer goed uit. Hiermee voorkom je dat je volgende keer een smoezelig resultaat krijgt als je je penseel met een lichtere kleur laadt. Berg de penselen pas op als ze droog zijn!

Sponsjes
Uitspoelen, in de wasmachine wassen en drogen.

Waterbakjes
Niet alleen schoonspoelen, maar óók afdrogen. Wel zo hygiënisch!

Microvezeldoekje
Heel handig bij het schminken. En het kan zó de wasmachine in! Gooi het doekje echt elke keer in de was zodra je klaar bent met schminken, daarmee voorkom je dat het een broeinest van bacteriën wordt. Tip om te voorkomen dat je je ooit vergist: koop een andere kleur dan de doekjes die je gebruikt voor het schoonmaken van het sanitair…

Heb jij nog een vraag over het schoonhouden van je schminkmaterialen?

Sprankelende groeten,
Mariëlle

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data van schminkworkshops?
Meld je dan aan voor Sprankelende Tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *