Maak het jezelf makkelijk

geplaatst in: Schminktips | 2

maak-het-jezelf-makkelijk-Sprankel-www-sprankelsprankel-nlTijdens mijn workshops geef ik enorm veel informatie, met de bedoeling dat je daar vervolgens lekker mee aan de slag kunt. En daar zit het probleem: er is altijd wel een smoes te bedenken om niet te oefenen. Hoogste tijd voor een vijftal oefentips!

1. Maak het jezelf makkelijk
Zorg dat je gelijk kunt beginnen als je zin krijgt om te schminken. Als alles netjes bij elkaar klaarligt, kost het weinig moeite om direct van start te gaan.

2. Maak het jezelf makkelijk
Oefenen hoeft niet saai te zijn. De druppeltechniek kun je prima oefenen in de vorm van bloemetjes. En voor je het weet, heb je een nieuw ontwerp gemaakt!

3. Maak het jezelf makkelijk

Als je nu toch een tv-programma zit te kijken waar je niet echt heel erg je aandacht bij hoeft te houden, zorg dan dat je een bakje water, een penseel, een nat doekje en witte schmink binnen handbereik hebt. Dan kun je allerlei technieken op je arm oefenen, weer eenvoudig verwijderen en het volgende te oefenen. Lijntjes, krullen, druppels en stippen!

4. Maak het jezelf makkelijk
Vriendjes en vriendinnetjes die bij je kinderen komen spelen, zijn een dankbaar publiek. Je kunt je zus, vriendin of buurvrouw vragen langs te komen met haar kroost. Voor kinderen is het een feest om geschminkt te worden. En jij kunt je dan lekker uitleven met schmink op flink wat gezichtjes. Zij blij, jij blij.

5. Maak het jezelf makkelijk

Bedenk vooraf wat je wilt oefenen en zeg geheimzinnig tegen de kinderen dat je gaat verrassingsschminken. Nee, ze kunnen niet kiezen, het is tenslotte een verrassing. Zo voorkom je dat je opeens moet bedenken hoe je een auto moet maken, terwijl je een tijger had willen oefenen!

Zeg eens eerlijk, vind jij dat je eigenlijk ook te weinig tijd maakt om te schminken?

Sprankelende groeten,
Mariëlle

Nog een manier om het jezelf makkelijk te maken: meld je aan voor Sprankel Schminktips! Dan krijg je vanzelf de nieuwsbrief in je mailbox, met tips en alle nieuwe workshopdata.

2 reacties

  1. Thea van Dorst -van den Heuvel

    Ik wil graag wat voorbeelden en tips binnen krijgen.

    • Mariëlle (Sprankel)

      Bedankt voor je bericht, Thea! Ik wil je graag helpen mijn tips te vinden! Ik zal je wel even mailen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *