Hulst

geplaatst in: Schminktips | 0

Hulst geeft een speciale, winterse look aan je tekening. Leuk voor op je kerstkaarten, cadeaulabels, inpakpapier, naamkaartjes, in je journal… In 1 minuut geef ik je in onderstaande video tips waar je meteen mee aan de slag kunt gaan. Natuurlijk kun je hier ook weer inspiratie uit halen voor je schminkontwerp!

De nerf kan je houvast geven voor de richting van het blad. Dus het is handig om daarmee te beginnen.

De belangrijkste tip die ik je kan geven is: hou de vorm van een gewoon blaadje in gedachten: in het midden iets breder dan aan de punten. Zo wordt je hulstblaadje niet zielig mager. Verder kun je alle kanten op: je kunt veel of weinig boogjes maken aan de rand. Veel of weinig blaadjes tekenen. Met of zonder besjes. Je kunt eigenlijk nauwelijks de mist ingaan. Een beetje scheef blaadje ertussen staat heel natuurlijk: juist perfect, door de imperfectie!

Als je potloodschets klaar is, kun je met inkt of stiften gaan overtrekken. Begin daarbij met wat het meest vooraan ligt, dan zul je er niet per ongeluk een lijntje doorheen trekken. Dus bijvoorbeeld de besjes eerst, dan de voorste blaadjes en daarna de achterste.

De drie voorbeelden zijn heel verschillend. Je kunt zelf kiezen wat aanspreekt en naar eigen smaak aanpassingen maken. Gebruik de tekenmaterialen en stijl die jij leuk vindt!

Veel tekenplezier!
Sprankelende groeten,
Mariëlle

Vind je het leuk om uitgebreid uitleg te krijgen, met heel veel schminktechnieken en tips? Of heb je zin in een tekenles? Kom dan naar mijn workshop(s) in Pijnacker. Hier vind je actuele workshopdata.

Als je m’n nieuwsbrief nog niet ontvangt: hier kun je je inschrijven voor Sprankelende Tips. Deze nieuwsbrief verschijnt maximaal 8x per jaar, dus je wordt niet opeens overladen met mailtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *