Hartjesballonnen

geplaatst in: Schminktips | 0
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is www-sprankelsprankel-nl-hartjes-valentijnskaart-2-1024x769.jpg

Hartjes zijn altijd een goed idee als je iemand iets liefs te sturen. Of dat nu met Valentijnsdag is, of gewoon gedurende het hele jaar. In onderstaande video laat ik je een trucje zien hoe je een mooie vorm krijgt: ik begin met het tekenen van twee cirkeltjes. Met van daaruit twee lijnen naar een puntje er midden onder.

Voor de ballonnen heb ik eerst met potlood een hartje getekend in het midden, ongeveer op tweederde van de hoogte van de kaart. De ballonnen eromheen tekende ik in hun geheel, gewoon door de andere heen. Door met inkt te beginnen met de ballon die helemaal voor alle andere ballonnen staat, wordt direct duidelijk welke lijnen wel en welke niet overtrokken moeten worden met inkt. Dat geldt ook voor de draadjes die achter een ballon lopen: het draadje houdt op bij een ballon en gaat eronder verder. Vervolgens een leuk lint erom en een kaartje eraan (met ‘liefs’ of de naam van de ontvanger).

Je kunt de kaart afdrukken op gewoon printerpapier. Door het papier zó twee keer naar achteren te vouwen, krijgt de kaart wat stevigheid.

Door het drukken met kleurpotloden kan het zijn dat het papier lichtjes gaat krullen. Met een nachtje onder een stapeltje boeken krijg je de kaart weer glad.

Veel kleur- en tekenplezier!
Sprankelende groeten,
Mariëlle

Als je deze tekentips leuk vindt, dan is de tekenworkshop Bloemcombinaties vast ook wat voor jou! Dat ziet er een stuk ingewikkelder uit, maar na m’n uitleg kun je het toch echt zelf tekenen. Stap voor stap leid ik je vanaf het prille begin naar het eindresultaat. Met natuurlijk weer tips om veel te variëren, zodat je het in je eigen stijl kunt tekenen. Hier lees je er alles over..

Bekijk hier ook andere korte video’s over tekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *