Blaadjes tekenen

geplaatst in: Schminktips | 2

De herfst doet denken aan losse blaadjes. Leuk om te tekenen! En dan liefst allemaal verschillende. Een kartelrandje zorgt voor nog meer variatie, maar het kan lastig zijn om dan de vorm van het blad te volgen. In de video hieronder kun je zien dat elk lijntje dat ik teken een beetje gebogen is. Steeds ga ik net even buiten de potloodlijn, en dan met een heel kort streepje terug naar binnen. Het rondere blad heeft wat fijnere karteltjes dan het langwerpige, dat komt door het verschil in lengte van elk eerste boogje.

Als je het lastig vindt om de lijn van het blad te volgen, probeer het dan eerst op een rechte lijn. Dan krijg je de beweging in de vingers en lukt het je daarna makkelijker bij de vorm van een blaadje. Steeds in jezelf herhalen: “een beetje naar buiten, kort terug naar binnen”. Dat helpt echt!

Veel tekenplezier! Ik teken ook veel tegenwoordig: ik maak designs voor op producten! Neem gerust een kijkje in m’n shop: Sprankel.redbubble.com Daar vind je al m’n designs, elk op wel zo’n 100 verschillende producten: bekers, tassen, kleding, wenskaarten, kussens… Als je bij een product ‘by Sprankel’ ziet staan, weet je zeker dat ik het getekend heb! Meer over Redbubble vertel ik je hier, helemaal onderaan. En als je het leuk vindt om bij mij een kijkje achter de schermen te krijgen, kun je me volgen op Instagram. Daar breng ik je ook gelijk op de hoogte van nieuwe designs.

Sprankelende groeten,
Mariëlle

Vind het handig om zulke tekentips te krijgen? Laat me weten als je interesse hebt in m’n tekenworkshops, dan hou ik je op de hoogte als ik er weer een ga plannen!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *