waarom
Schminken is altijd een succes bij kinderen. Maar heel vaak begin je er maar niet aan, want het zijn zó veel kinderen en je hebt maar zó weinig tijd. Deze workshop geeft de deelnemers technieken, tips uit de praktijk én zelfvertrouwen, waardoor er makkelijker en vaker geschminkt kan worden. Het onderscheidend imago van “de school/het bedrijf waar altijd wat extra’s gebeurt” wordt daardoor versterkt. Het is een workshop waarin in korte tijd veel geleerd wordt. En bovendien is het gezellig om samen creatief bezig te zijn. Ook leuk als teamuitje, of les tijdens een studiedag.

voor wie
Medewerkers van scholen, kinderopvang, ziekenhuizen en andere bedrijven waar het handig én leuk is als het personeel zelf kan schminken. Vaak blijkt schminken goed inzetbaar te zijn bij het beoefenen van de functie (bijvoorbeeld een verpleegkundige die een kind door het schminken op de ene arm kan afleiden bij een vervelende behandeling aan de andere arm).
Sprankel geeft ook les aan kinderen, en duo’s van een volwassene & een kind.

kwaliteit
Schminklessen moeten volgens Sprankel aan hoge eisen voldoen. Schminkontwerpen moeten leuk zijn, en in weinig tijd een mooi effect geven. Sprankel wijst cursisten de snelste weg naar dit resultaat.
De logische opbouw van de ontwerpen is een enorme steun tijdens het schminken, waardoor de deelnemer ontdekt dat het ook voor hem/haar haalbaar is. Vooral met behulp van de geplastificeerde (dus afwasbare!) voorbeeldkaarten die elke deelnemer meekrijgt na afloop van de workshop.

hoe
De les wordt als volgt opgebouwd:

  • uitleg van materiaal en technieken;
  • het demonstreren van de ontwerpen, waarbij de deelnemers gestimuleerd worden veel te variëren;
  • vervolgens zullen de cursisten het geleerde gaan toepassen door elkaars gezicht en/of arm te schminken.

waar
Sprankel komt op locatie.

wanneer
Overdag, in de avonduren, doordeweeks of in het weekend: er is veel mogelijk. Het zou jammer zijn als Sprankel niet meer beschikbaar is op de gewenste dag. Laat het daarom weten als er al een datum op het oog is, dan zet Sprankel er alvast vrijblijvend een optie op.

schminkmaterialen
Sprankel brengt al het lesmateriaal mee. De locatie hoeft alleen te zorgen dat er voor elke deelnemer een plek aan een tafel is. Sprankel geeft tijdens de les ook uitleg over de toepassing van alle schminkmaterialen.
Als het bedrijf vervolgens zelf ook schminkmaterialen wil aanschaffen, kan Sprankel desgewenst adviseren, en ook de materialen leveren. Het voordeel daarvan is dat de deelnemers alle materialen hebben kunnen uitproberen tijdens de les, en Sprankel weet wat nodig is om de geleerde ontwerpen te kunnen maken. Daardoor worden er alleen materialen aangeschaft waarvan zeker is dat de schminkers er plezier van zullen hebben.

suggesties
Enkele voorbeelden van lessen zijn:
Klein Maar Fijn (3 uur)
Regenboogschminken (3 uur)
Basistechnieken (4 uur)
Klik op de naam van de les voor meer informatie.

andere mogelijkheden
Schminkles voor leerlingen vanaf 6 jaar (1 uur)
Ouder & kind les: Schminkontwerpen maken (1½ uur)
Klik op de naam van de les voor meer informatie.

Verder kunnen er ook lessen op maat gemaakt worden. Bijvoorbeeld in het thema van een projectweek of een feest. Of een aantal kortere workshops aan wisselende groepen tijdens een feest of ander evenement. Sprankel heeft tevens veel ervaring in het geven van knutsellessen aan leerlingen vanaf groep 1.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Sprankel!