Aftelkalender tekenen

geplaatst in: Schminktips | 0

We tellen de dagen af tot aan kerstmis. Voorpret! En in dit geval dubbele pret, want in deze aftelkalender worden de cadeautjes eerst getekend, en vervolgens per dag ingekleurd. In de video hieronder kun je volgen hoe ik het getekend heb. En daarnaast heb ik nog wat tips voor je:

De lijn waarlangs de cadeautjes liggen, gaat vanaf de buitenrand naar het midden. Natuurlijk kun je dat met een liniaal doen, maar probeer het eens uit de losse hand. Hou het behapbaar: teken lijn voor lijn. Zet een stipje waar de lijn moet eindigen en hou dat einddoel in het oog. En terwijl je onderweg bent naar dat stipje, hou je de afstand tot de rand van het papier (en later de naastliggende lijn) steeds even groot. Probeer vooraf even uit of je lijnen het liefst naar je toe trekt, of juist van je af. Maak het jezelf makkelijk, en draai het papier steeds zoals het voor jou het prettigst werkt.

Maak je niet druk als er hier en daar een golfje in je lijn komt. Ten eerste: dan kun je zien dat het echt handgemaakt is. Ten tweede: je tekent eerst met potlood, dus je kunt het altijd nog uitgummen. En tenslotte: uiteindelijk zul je met inkt steeds slechts korte lijntjes van pakje naar pakje tekenen, dus dat is te overzien.

Je kunt op een kladje even indelen hoeveel pakjes er op elke lijn moeten komen om aan 25 cadeautjes te komen. Schets de pakjes, in diverse formaten. Maak er wat versieringen op: streepjes, stippen, kersttakjes… alles kan.

Bij het overtrekken met inkt kun je de vormen altijd nog wat naar je smaak aanpassen. Zorg dat je ruimte overhoudt om cijfers toe te kunnen voegen voor de dagen. Als de inkt droog is, gum je alle potloodlijnen uit.

Veel kleur- en tekenplezier!
Sprankelende groeten,
Mariëlle

Vind het leuk om tekentips te krijgen? Laat het me weten als je interesse hebt in m’n tekenworkshops, dan hou ik je op de hoogte als ik er weer een ga plannen. De tekenworkshop Bloemcombinaties zal in juni/juli 2021 gepland worden.

Bekijk hier ook andere korte video’s over tekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *