5 tips om je penseel goed te laden

geplaatst in: Schminktips | 10

penseel-laden-Sprankel-www-sprankelsprankel-nlEen goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor schminken: met een zorgvuldig geladen penseel bereik je echt een beter resultaat. Door schade en schande wijs geworden kan ik je vijf tips geven hoe je je penseel goed kunt laden:

1. Zorg ervoor dat je penselen lang meegaan
Maak met je natgemaakte penseel rustige bewegingen heen en weer over de schmink. Roer niet, daardoor zullen de haartjes namelijk uit elkaar gaan staan, waardoor een dun lijntje schminken tot de onmogelijkheden gaat behoren.

2. Zorg voor de juiste substantie
Als je te weinig water gebruikt, krijg je bij het schminken een wat schraperig resultaat. Bij te veel water wordt het kledderig. In beide gevallen dekt de schmink niet goed. Je zult merken dat als de verhouding water/schmink klopt, het penseel soepel over de huid glijdt. Zoals altijd: door het vaak te doen gaat het steeds beter!

3. Neem de tijd
Zorg ervoor dat het water en de schmink goed vermengd zijn. Daarvoor zul je je penseel een paar keer heen en weer moeten halen over de schmink.

4. Wees niet te zuinig
Om lekker door te kunnen blijven schminken, moet er wel voldoende schmink op je penseel zitten. Laad daarom niet alleen het puntje van je penseel, maar benut de volledige lengte van de haartjes.

5. Laad opnieuw
Hoe vaak ik niet gedacht heb “dat gaat nog wel” en vervolgens zat met een vage streep in een voorbeeldig schminkwerk! Daarom de tip: zorg dat je, ook tussen het schminken door, erop let dat je penseel altijd goed geladen is. Een beetje schmink erbij kan zoveel schelen!

Sprankelende groeten,
Mariëlle

Wil je meer tips en technieken om je schminkwerk te verbeteren? En informatie over de schminkworkshops van Sprankel? Lees er hier alles over.

Als je je aanmeldt voor Sprankel Schminktips, dan krijg je vanzelf bericht wanneer er weer nieuwe workshopdata gepland zijn. Plus gratis stap-voor-stap uitleg van schminkontwerpen! Deze nieuwsbrief verschijnt maximaal 8x per jaar, dus je wordt niet opeens overladen met mailtjes.

10 reacties

 1. Geerte

  Vind het even rustig schoonmaken van je penseel en het zorgvuldig laden ervan ook altijd even een momentje rust als je al heel wat gezichtjes gedaan hebt en je weet dat je nog lang niet klaar bent. Als je laat zien wat je aan het doen bent vinden de kinderen dat ook helemaal niet erg.

  • Mariëlle (Sprankel)

   Ik begrijp volkomen wat je bedoelt! Als je er op die manier naar kijkt, voelt het meteen ook niet meer als ‘verloren’ tijd. En heb je altijd een goed geladen penseel!

 2. Mariëlle (Sprankel)

  Bedankt voor jullie reacties! Ik moet er nog even aan wennen dat ik die hier niet kan ‘liken’, maar dat doe ik wel hoor!

 3. Anika

  Super leuk Mariëlle! Een blog! Na een aantal zeer leuke workshops “hoor” ik het je zo zeggen als ik aan het lezen ben!

 4. kim

  Ik volg je graag! Je Fb is ook altijd nuttig marielle 🙂

 5. Jade

  Top een blog, ik volg. Ik heb dus vaak een vage, kledderige lijn. Ik heb met wit altijd moeite de juiste substantie te krijgen. Superstar wit. Nog een tip? Groetjes

  • Mariëlle (Sprankel)

   Het kan heel goed dat het ene merk schmink je beter ligt dan het andere. Probeer eens een ander merk en kijk of dat helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *