4 ideeën om een vlindertje te schminken

geplaatst in: Schminktips | 0

Als je iets sierlijks wilt meegeven aan je schminkontwerp, is het een goed idee om een vlindertje toe te voegen. Hier zijn 4 vlindertjes, elk op hun eigen manier leuk!

Bij het eerste vlindertje gebruik je de druppeltechniek: 4 druppels voor de vleugels, en 1 voor het lijfje. Door meer of minder ruimte tussen de vleugels te maken, krijg je allerlei variaties.

Wil je de vlinder iets groter maken, dan kun je meer druppels per vleugel schminken: het tweede vlindertje heeft 3 druppels in elke bovenste vleugel en 1 in de onderste.

Het derde vlindertje is geïnspireerd op een vlinder uit een vorige blog. Net zoals je hem daar met inkt tekende, kun je hem ook met schmink creëren!

Voor het laatste vlindertje kun je gebruik maken van de vorm van een breed plat penseel. Voor de bovenste vleugels maak je twee vierkantjes met de breedte van het penseel. En voor de onderste vleugels draai je het penseel een kwartslag, waardoor je snel een dunne lijn kunt maken. Als je regenboogschmink gebruikt, maak je hem (heel snel!) extra mooi kleurig.

Laat je door deze ideeën inspireren. Met kleine aanpassingen kun je veel variëren: andere kleuren, meer druppels, andere voelsprieten…

Wil je liever tekenen dan schminken? Dat moet met deze tips toch ook lukken!

Als je meer wilt leren over schminken (of tekenen), lees dan ook m’n andere blogs.
M’n workshops vind je hier.

Wees creatief! Veel plezier!
Sprankelende groeten,
Mariëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *