Spons-kennis opzuigen

geplaatst in: Schminktips | 0

spons-kennis-opzuigen-www-sprankelsprankel-nlSponsjes gebruik je om grotere vlakken te schminken. Ik deel graag met je wat ik handig vind!

Schminksponsjes zijn soms rond als je ze koopt. Ik knip ze in dat geval doormidden, zo zijn ze handzamer, je kunt er gerichter mee werken en… je hebt er twee keer zoveel!

Ik neem voor iedere kleur schmink een ander sponsje: je hoeft ze dan tussendoor niet uit te spoelen en dat scheelt veel geklieder. (Heb je wel eens een sponsje dat je aan het uitspoelen bent uitgeknepen…?)

Na gebruik spoel ik de sponsjes uit onder de kraan om de meeste schmink eruit te halen. Daarna was ik ze altijd in de wasmachine op 60 graden, in een lingerienetje. Voor gebruik thuis is wassen op 30 of 40 graden ook goed. In het netje kan het gewoon met andere was meegewassen worden. Vervolgens goed laten drogen (naast elkaar, bijvoorbeeld op een handdoek) en dan netjes afgesloten bewaren, zodat je altijd schone kunt pakken.

In de schminkworkshop Basistechnieken worden, naast penseeltechnieken, ook sponstechnieken behandeld. Dan leer je alles over hoe je met een spons de schmink egaal aanbrengt, hoe je een spons kunt laden en hoe je verschillende kleuren mooi in elkaar kunt laten overlopen.

Sprankelende groeten,
Mariëlle

Wil je informatie over de schminkworkshops van Sprankel? Lees er hier alles over.
Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe workshopdata? Meld je dan aan voor Sprankel Schminktips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *