Schminken was m’n uitgangspunt, toen ik in 2006 mijn bedrijf Sprankel startte. Het bleek heel boeiend om me daarin te verdiepen. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd van en inspiratie gekregen door het volgen van workshops bij diverse internationale schminkartiesten.

Van het een kwam het ander. Naast het schminken op bedrijfs- en familiefeesten en het maken van bellypaintings begon ik cursussen te geven aan kinderen. Honderden basisschoolkinderen hebben knutsellessen van mij gehad. Ik ontwikkelde voor een stichting een methode om het aantal inschrijvingen voor hun cursussen spectaculair te verhogen. Op verzoek van een ministerie maakte ik schminkontwerpen voor een landelijke campagne en voor de promotie van een kinderboek maakte ik een tournee door Nederland met een toepasselijke knutselworkshop. Voor een bruiloft in een kasteel verwerkte ik de werkelijke geschiedenis van de locatie in een schatzoekspel. Door het ontwikkelen van Sprankelende Verhalen komen mijn passies voor schrijven, vertellen en schminken samen.

Ik stel hoge eisen aan mijn schminkworkshops, ze moeten creatief, leerzaam en gezellig zijn. Elk Sprankel-schminkontwerp wordt in overzichtelijke stapjes opgedeeld. Mooi om te zien dat m’n cursisten na mijn uitleg opeens begrijpen hoe het werkt, en dat ze vervolgens erachter komen dat ze het zelf ook blijken te kunnen. Ik stimuleer mijn cursisten altijd vooral hun eigen creativiteit te gebruiken en variaties te maken op mijn ontwerpen.

Zo komt er steeds weer wat nieuws op mijn pad. En ik doe het allemaal met bijzonder veel plezier! Ik kijk ernaar uit je van dienst te zijn.

Mariëlle Binkhorst

07 01 00 DSC_5625

 

Lees hier over de ervaringen van klanten die je voor gingen.