Sprankel kan bedrijven op allerlei manieren van dienst zijn: bijvoorbeeld door het vermaken van kinderen tijdens bedrijfsfeesten en het verzorgen van schminkworkshops voor medewerkers.

 

Een heel bijzondere voorstelling! Sprankel vertelt enthousiast een Sprankelend Verhaal. En illustreert dat door tijdens het vertellen kinderen te schminken.
De voorstelling kan worden uitgebreid met een knutselworkshop. Na duidelijke uitleg maken de kinderen dan op een bijzondere manier zelf een illustratie bij het verhaal: Kleuren met Klei!

De ridder en de prinses
Tijdens zijn zoektocht naar de verloren prinses, komt een ridder allemaal enge dieren tegen. Zou hij daar bang voor zijn? En wat gebeurt er als hij er niet bang voor is?

Witte winterwereld
Twee sneeuwpoppen vinden het maar saai om altijd in een witte winterwereld te leven. Zou de ijsprinses kunnen helpen om wat meer kleur in hun leven te brengen?

 

Schminken is altijd een succes op bedrijfsfeesten. Als kinderen zich vermaken op een feest, hebben de volwassenen alle gelegenheid om met elkaar te praten en van het feest te genieten. Kinderen plezier, ouders (ge)rust!

 

Natuurlijk kan Sprankel komen schminken, maar het is soms heel praktisch als personeelsleden dat zelf leren. Daarnaast is een schminkworkshop ook een leuk personeelsuitje!
Vaak blijkt schminken goed inzetbaar te zijn bij het beoefenen van de functie (bijvoorbeeld een verpleegkundige die een kind door het schminken op de ene arm kan afleiden bij een vervelende behandeling aan de andere arm).
Behandelde thema’s tijdens een workshop: snel een rij kinderen schminken, originele ontwerpen, penseel- en sponstechnieken, professionele uitstraling door strakkere lijnen, tips om veel te kunnen variëren. De cursisten oefenen op elkaars gezicht, door de geleerde technieken direct in schminkontwerpen toe te passen. Het creatief denken wordt geprikkeld en het is ontspannend om een paar uur met schminken bezig te zijn.
Medewerkers kunnen zich natuurlijk ook individueel inschrijven voor een schminkworkshop bij Sprankel. Regelmatig wenden personeelsleden hiervoor hun persoonlijk budget aan.

 

 

Sprankel is gespecialiseerd in het leveren van maatwerk. Interesse? Sprankel denkt graag mee.

Wat kan Sprankel betekenen voor scholen / kinderopvang / brede school? Sprankel deelt graag haar kennis, of het nu aan kinderen of volwassenen is: er is een ruim aanbod workshops. En als er geschminkt moet worden, dan is Sprankel van de partij!

Sprankel komt graag schminken, en levert maatwerk: of het thema van een project op school nu onderwaterwereld, bloementuinen, Sinterklaas, kerst of iets anders is.

Natuurlijk kan Sprankel komen schminken, maar het kan ook heel handig zijn als de leerkrachten dat zelf leren. Bijvoorbeeld tijdens een studiedag.
Behandelde thema’s tijdens een workshop: snel een rij kinderen schminken, originele ontwerpen, penseel- en sponstechnieken, professionele uitstraling door strakkere lijnen, tips om veel te kunnen variëren. De docenten oefenen op elkaars gezicht, door de geleerde technieken direct in schminkontwerpen toe te passen. Sprankel hoort graag wat de wensen zijn en maakt een workshop op maat.

Kinderen vinden een verhaal het leukst als er plaatjes bij staan. Een Sprankelend Verhaal wordt enthousiast verteld, en tegelijkertijd worden een aantal kinderen zo geschminkt dat zij de illustraties vormen. Liedjes, rijmpjes en bewegingen zuigen de kinderen op leerzame wijze mee het verhaal in.
De voorstelling kan uitgebreid worden met een knutselworkshop. Na duidelijke uitleg maken de kinderen dan op een bijzondere manier zelf een illustratie bij het verhaal: Kleuren met Klei!

De ridder en de prinses
Tijdens zijn zoektocht naar de verloren prinses, komt een ridder allemaal enge dieren tegen. Zou hij daar bang voor zijn? En wat gebeurt er als hij er niet bang voor is?

Witte winterwereld
Twee sneeuwpoppen vinden het maar saai om altijd in een witte winterwereld te leven. Zou de ijsprinses kunnen helpen om wat meer kleur in hun leven te brengen?

Sprankel onthult de trucs die ervoor zorgen dat de schmink en het penseel doen wat de leerling bedoelt! De schminklessen bestaan uit materiaalkennis, ontwerpen op papier en daadwerkelijk elkaars gezicht schminken. Hierdoor ontstaat een duidelijke opbouw in kennis op het gebied van schminken. Naast het ontwikkelen van creativiteit ligt de nadruk op het krijgen van zelfvertrouwen, vertrouwen in elkaar en het samenwerken. Op een leuke manier ongemerkt veel leren!
Sprankel heeft veel ervaring in het geven van schminklessen aan leerlingen vanaf 6 jaar.

Tijdens de knutselworkshops en -cursussen worden diverse technieken behandeld, bijvoorbeeld een combinatie van rijgen en plakken; kleuren met klei; lijmen met water…
De leerling wordt uitgedaagd creatief te denken. De aangeboden materialen en technieken zijn zo uitgezocht dat het altijd tot een mooi resultaat leidt en meestal kan de leerling er thuis nog iets mee doen (spelen).
Sprankel heeft veel ervaring in het geven van knutsellessen aan leerlingen vanaf groep 1.

 

Sprankel is gespecialiseerd in het leveren van maatwerk. Interesse? Sprankel denkt graag mee.